Itten Suginami Aikikai

Traditionele Dojo

Aikido Aikishintai

Welkom

Itten Suginami Dojo

Training & locaties

Itten biedt het volgende aan

We trainen samen onder de bezielde leiding van Alec Corper Sensei.

Onze dojo staan open voor beginners, maar zeker ook voor mensen die al eerder martial arts hebben gedaan - of het nou judo, jujutsu, tai-chi, bagua, karate, boxen of taekwando is. Je bent welkom als je gewoon regelmatig met een leuke groep mensen wilt trainen – of als je wilt leren wat mind en body coördinatie nu werkelijk betekent. Wat houdt het blenden (samenvloeien) van de energie van jezelf en de ander eigenlijk in? Hoe ontwikkel je een martial body & mind? Waarom en hoe werken bepaalde technieken beter dan andere?

Met veel humor en geduld leidt Alec Sensei je naar de onderliggende geheimen van de wereld van aikido en budo. Alec Sensei heeft zelf vele jaren verschillende martial arts bestudeerd en omvattende kennis in internal arts opgedaan. Als geen ander weet hij je constant te verrassen door een diepgaand begrip van lichaam en geest.

Het loont zeer de moeite om een les zelf te ervaren. Studenten komen speciaal voor deze lessen niet alleen uit de directe buurt, maar ook uit Deventer, Apeldoorn, Kampen, Emmeloord en zelfs uit Amsterdam.

Dit moet je voor jezelf ervaren. Meld je hier aan voor een proefles. Of laat even weten dat je komt en bel.

Itten bied het volgende aan

Ontwikkel

Je fitheid en focus

Werk

Aan je paraatheid

Integreer

Lichaam, verstand en geest

Leer

De principes achter zelfbescherming

Creëer

Een sterk, soepel en gezond lichaam

Groei

In zelfvertrouwen, bewustzijn en rust

Begrijp

De onderliggende beginselen van alle vechtkunsten

Vergroot

Je geestelijke gezondheid en concentratievermogen

Itten Suginami Dojo

Itten betekent ‘één punt’ en verwijst naar het idee om lichamelijk en geestelijk gecentreerd te zijn, een proces waarin balans, stabiliteit en bewustzijn centraal staan. Itten Suginami is een school die, in navolging van O-Sensei (de grondlegger van Aikido) en Kato Shihan (één van de directe leerlingen van de grondlegger), in het bijzonder toegewijd is aan het herontdekken van de prachtige maar ook ongrijpbare wortels van Aikido. O-Sensei zei dat Aikido is als “staan op de zwevende brug tussen hemel en aarde” en dat “de ware overwinning de overwinning over jezelf” is. Weinig mensen realiseren zich dat deze ‘mooie woorden’ misschien ook wel de belangrijkste technische aanwijzingen zijn die de grondlegger ooit gegeven heeft.

Alec Corper Sensei, hoofdinstructeur van Itten Suginami, heeft zijn training gewijd aan de visie dat in Aikido de grondbeginselen van alle vechtkunsten opgeslagen liggen. Gestimuleerd door wijlen Kato Shihan en door zijn eigen ontdekkingen heeft Corper Sensei Aikido systematisch ontdaan van veel gangbare opvattingen. Op deze manier wil hij elke student die oprecht op zoek is de kans geven om de waardevolle geheimen van Aikido voor zichzelf te ontdekken.

Interne Vechtkunst

Interne vechtkunst legt grote nadruk op de ontwikkeling van de mogelijkheden om martial technieken effectief met je lichaam te kunnen uitvoeren en de onderliggende essentiele principes. We maken ons gevechtsprincipes eigen door verschillende niveaus te trainen: statisch, meer vloeiend en dynamisch, zowel alleen als met een partner. Na verloop van tijd wordt je geest rustiger en helderder, terwijl je lichaam vrijer gaat bewegen als een steeds meer geïntegreerde en intelligente eenheid. Op deze manier kan je techniek spontaan ontstaan als antwoord op de unieke situatie van dat moment. Een gedegen training leidt tot buitengewone kracht, sensitiviteit en reactievermogen.

Itten is een traditionele school omdat wij vechtkunst beoefenen, niet een sport. Vechtkunsten zijn een do, wat in het Japans een ‘pad’ of een ‘weg’ betekent. De nadruk ligt daarbij op de ontwikkeling van de hele mens die zowel respect heeft voor anderen en zichzelf en bekwaam is in de kunst van het leven. Technische vaardigheid moet hand in hand gaan met het rijpen van de geest en emoties.


Kom snel een keer langs!

Training & Locaties